Trumer Triathlon, Obertruum am See - najava utrke

Sljedeći vikend nastupit ću na Trumer Mitteldistanz triatlonu (format 1.9km plivanja, 90km bicikl, 21.1 km trčanje) u gradiću Obertruum am See u austrijskoj pokrajini Salzburg.

Od 2010. godine kada se održava Trumer Triathlon (svake godine krajem mjeseca srpnja) privlači sve više natjecatelja na nekoliko triatlonskih utrka različitih formata koje se održavaju od petka do nedjelje (1400 prijavljenih natjecatelja ove godine je novi rekord). Ove godine će se tako održati 6 natjecanja u 3 dana, odnosno akvatlon utrka za žene (plivanje + trčanje), u subotu dječji triatlon, sprint triatlon, fun triatlon, i olimpijski triatlon koji je ujedno i Prvenstvo Austrije u olimpijskom triatlonu i u nedjelju triatlon polu ironman distance.

 

U samo 4 godine Trumer Triathlon je postao jedna od najboljih triatlonskih utrka u Austriji po mišljenju samih natjecatelja. Ono što posebno izdvaja ovu utrku od drugih u austrijskom kalendaru je savršena potpora lokalne društvene zajednice koja je ujedinjena i energična u što boljem predstavljanju Trumer regije kroz povezivanje sporta, turizma i gospodarstva. Turistička regija Trumer jezera pruža izvrsne mogućnosti za planinarenje, biciklizam i plivanje, ukratko idealne uvjete za aktivan odmor.  Očekuje se da će utrke tijekom vikenda uz samu stazu pratiti više od 5000 gledatelja.

 

 

 

Write a comment

Comments: 0