7. Utrka u Radoboju

Jučer sam ponovio trening duatlona kao i prošle sezone (Link: 6. Utrka u Radoboju, 2013.)  i otišao sam biciklom iz Varaždina u mjesto Radoboj u Krapinsko-zagorsku županiju gdje se održala 7. po redu brdska cestovna utrka u Radoboju.

 

Općina Radoboj je smještena na prigorju Strahinjčice u sjevernom dijelu Hrvatskog Zagorja. Svake godine za dane općine Radoboj održava se brdska cestovna utrka od 15km, a ove godine se nastavila tradicija organiziranja utrke započeta 2008. godine, već 7. po redu. Utrku svake godine organiziraju Sportska zajednica općine Radoboj i Maraton klub Krapina na čelu sa gosp. Gordanom Poslončecom i uz podršku mog prijatelja, triatlonca Vjerana Skupnjaka iz Triatlon kluba Rudolf Perišin iz Gornje Stubice. 

 

Ova utrka je među rijetkima u Hrvatskoj, jer od početka i prve godine organiziranja utrke sve do ove godine nikada se nije trebalo platiti startninu i nastupanje na utrci je za sve zainteresirane besplatno. Iako startnine za nastup na utrci nema, organizacijski odbor pod pokroviteljstvom općine Radoboj svake godine dijeli novčane nagrade i medalje za najbolje ukupno i po kategorijama i organizira bogatu zakusku (vino, sokovi, grah) za sve natjecatelje. Ukupan broj natjecatelja ove godine je bio točno 40 trkača. Sama staza ima dosta zahtjevne uzbrdice i nizbrdice (90% asfalt, ostalo šumski makadam i staze), ništa čudno za zahtjevnost utrka koje se organiziraju u Hrvatskom Zagorju. Okrjepa kao i svake godine na utrci (voda svaka 3km).


Total: trening duatlon 105.5km (4h:36min, 4980 cal) - Link Garmin profil

           Za usporedbu 2013. godine total: trening duatlon 105.5km (5h:03min, 5000 cal)

 

Rezultati 7. utrke u Radoboju (2014.)

Write a comment

Comments: 0