Felt triatlon liga Varaždin 2013

Na 1.kolu triatlon lige na jezeru Aquacity u Varaždinu, tri dana poslije prvenstva Hrvatske u olimpijskom triatlonu u Zagrebu ostvario sam osobni rekord na toj ligi.

 

Plivao sam ispod 14min., ali sam dobio 'kaznu' organizatora, jer sam skrenuo i izašao iz vode desetak metara desno od predviđenog izlaska. Iskreno 2 prometna čunja postavljena na obalu nisu dovoljno vidljive oznake za pravilnu orijentaciju prilikom izlaska iz vode. Bilo bi bolje da bova koja služi za okret u drugi krug plivanja bude pomaknuta malo desno i da ona bude također orijentacijska točka pored koje bi se plivalo s desne strane i na samom izlasku iz vode. Iza mene su brzo isplivali Siniša Car, Igor Goričanec (oboje iz Triatlon kluba Međimurje) i Leon kovačec (iz Triatlon kluba Maraton iz Ptuja).

 

Zajedno smo vozili bicikl sa odličnim i brzim promjenama skoro do samog kraja kada smo na zadnjem okretu stigli Marka Rafaja (Triatlon klub Swibir). Kilometar prije tranzicije kada me Rafaj na čelu zamijenio, povukao je valjda iz sve snage tako da već prilčno umoran i teških nogu nisam želio da se do kraja iscrpim na biciklu zadnji km pred tranziciju i odlučio sam doći do tranzicije sa lakšim okretajima i da dovoljno popijem za trčanje. Veći dio trčanja trčao sam rame uz rame sa Sinišom koji je imao više snage u zadnjem kilometru.

 

1.kolo (10.7.) - 1:12:17 (14:00, 35:48, 22:29)

Tjedan dana kasnije na drugom kolu nisam nastupao na ligi, jer sam već odmarao za planirani triatlon polu-ironman distance u Salzburgu pa sam pomogao organizatorima lige na način da sam stajao na okretu trčanja kako bi regulirao promet, jer prilazna cesta prema jezeru gdje se trči nije zatvorena za promet u vrijeme održavanja lige.

 

Nakon utrke u Salzburgu u nedjelju, par dana poslije, u srijedu sam odlučio opet nastupiti na triatlon ligi. Plivao sam po osjećaju, rekao bih dosta laganije i opuštenije nego na 1.kolu, a ispalo je vremenski brže (13:23). Pokušao sam već na okretu plivanja u drugi krug stići Goričanca koji je bio na 5m ispred, ali osjećao sam da su mi ruke umorne od utrke u Salzburgu i nisam htio forsirati.

 

Iz tranzicije sam izašao prije Goričanca, ali brzo smo započeli zajedno voziti. Vozili smo cijeli prvi krug zajedno jako brzo sa dobrim i brzim izmjenama, a Goričanec bi svaki puta kada bi na drugoj strani prošla grupa sa Turekom na čelu doviknuo Tureku da stisne jače i da nas stigne. Vidio sam da Turek opet vozi strašno i da će nas sigurno stići, a s njim su bili u grupi Domislović i mlađi Kovačec tako da su i zajedno bili brži od nas dva. Rekao sam Goričancu da nema potrebe da stiskamo do kraja, jer će nas brzo stići i da vozimo u visokom tempu, ali ne da nas peku noge. Turek nas je stigao u drugom krugu 1.5km dalje od skretanja u tranziciju i do okreta par km smo super funkcionirali kao grupa od petero. Na okretu se dogodilo ono što već svaki puta pretpostavim da bi se moglo dogoditi. Raspored je ispao da je Goričanec prvi okrenuo, Turek je odmah jako skočio, treći u grupi je bio Domislović koji je malo zaspao na okretu, a ispred mene je bio Kovačec koji nije imao odmah snage da skoči. Skočio sam jako i stigao Kovačeca, a Domislović je na kraju uspio se priključiti iako mu je je trebao malo duži zalet, ali onda je odmah Turek ponovno skočio i jednostavno nisam mogao izdržati i odlučio sam nastaviti svojim tempom. Nakon par stotina metara otpao je i Kovačec. Nevjerojatno kako padne odmah motivacija i više od pola kruga sam nagovarao Kovačeca da nema veze i da krenemo dalje sami koliko možemo jako da nas ne stigne velika grupa koja se stvorila i da pokušamo zadržati neki kvalitetan tempo. Vukao sam opet više od Kovačeca i znao sam da se štedi za trčanje, jer je nekoliko puta ponovio na slovenskom koji je ono triatlonac sa crnim Focusom, jer su vozili preko 45km/h za njim i jedva je držao grupu (op.a. Danijel Turek).

 

Na izlasku iz tranzicije na trčanje Kovačec je odmah imao snage ubrzati, a ja sam dosta potrošen od davanja na biciklu odlučio trčati svojim tempom i nisam htio otići u crvenu zonu da se ne ozlijedim nakon naporne utrke u Salzburgu.

 

S vremenom sam shvatio na triatlon ili duatlon ligi  kako su lige super da odradiš dobru trening utrku, i istodobno kako na ligama pogotovo na biciklističkom dijelu gdje je zavjetrina dopuštena većina misli i radi samo za sebe, umjesto da se više i zajedno sudjeluje u vožnji u grupi te da se vježba vožnja u zavjetrini koju se ne može toliko kvalitetno odraditi na nekom običnom treningu.

 

2.kolo (24.07) - 1:13:56 (13:23, 37:59, 22:34)

4.kolo (31:07.) - 1:13:28 (13:43, 36:15, 23:30)

 

5.kolo (07.08.) - 1:17:02 (11:54, 38:26, 26:42)

 

6.kolo (14.08) - 1:13:23 (13:10, 38:30, 21:43)

 

7.kolo (21.08.) - 1:11:59 (12:41, 37:28, 21:50)

8. kolo (28.08.) - 1:12:15 (12:45, 37:34, 21:56)

 

Ukupni rezultati 5. Felt triatlon lige u Varaždinu

 

Write a comment

Comments: 0