2. BMW Unterberger Triathlon Lindau - prva utrka?

Zahvaljujući Sponser Sport Food dobio sam priliku nastupiti na 2. BMW Unterberger Triathlon Lindau  u gradu Lindau am Bodensee u pokrajini Bavarskoj, koji će se održati u nedjelju 2.lipnja. Nisam još siguran hoću li uspjeti doći tamo, ali posljednih dana sam dao sve od sebe što sam mogao u kratkom vremenu otkad sam saznao da mogu otići tako da se nadam da ću ipak biti tamo na startu.

 

Natjecao bih se na glavnoj utrci dana (Mitteldistanz Triathlon) formata 2km plivanja, 56km bicikl i 15km trčanja. To će mi biti prva triatlonska utrka ove sezone i prva u Njemačkoj. Nekoliko formata utrka će biti organizirano, a ujedno je i Prvenstvo Bavarske za juniore. Zbog hladnijeg vremena i niske temperature jezera Bodensee, plivanje je prebačeno u vanjski 50m bazen, a vožnja u zavjetrini je strogo zabranjena na svim utrkama.

 

Pomoću upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju grada Varaždina stupio sam u kontakt sa jednom njemačko-hrvatskom obitelji koja živi blizu Ravensburga - grada partnera i prijatelja Varaždina koji je blizu mjesta utrke tako da će mi oni pružiti pomoć oko smještaja i noćenja što mi je naravno velika pomoć.

 

Organizator utrke je First Wave sportska agencija koja organizira nekoliko triatlona svake godine u Njemačkoj, a glavni moderator i komentator utrke za gledatelje će biti Marc Hindelang rodom iz Lindau, koji trenutno radi kao komentator Bundeslige i Lige prvaka na televiziji Sky Deutschland.

Write a comment

Comments: 0