A Second Chance

'Sve je moguće kada odbijaš prihvatiti konačan poraz i izabereš vjerovati u sebe!'  Janelle Morisson

Janelle Morisson je profesionalna natjecateljica u triatlonu iz Kanade. Janelle je bivša učiteljica koja je u djetinjstvu sanjala o tome da postane profesionalna triatlonka. Dok je radila kao učiteljica u Tajvanu, 2005. godine je odlučila trčati Taiwan marathon i završila ga s uspješnim vremenom od 3h i 26 min. Nastavila je trenirati i pripremila se za prvi maraton u Kanadi, u Edmontonu. Zatim je brzo sa postignutim rezultatima pozvana da nastupa za kanadsku reprezentativnu ekipu. Nakon niza od 10 najboljih plasmana u top 10 na ironman Kanada (uključujući 3.mjesto 2009.godine), Janelle je odlučila nastaviti sportsku karijeru kao profesionalna triatlonka.

Svojim nastupima na natjecanjima prikupljala je financijska sredstva za humanitarne projekte djelujući kao sportski ambasador dobre volje kako bi svojim imenom pomogla onima kojima je to potrebno. U studenom 2010. tijekom biciklističkog treninga na cesti za Calgary doživjela je tešku prometnu nesreću. Automobil iz suprotnog smjera je vozio preko središnje linije kolnika i pogodio Janelle. Helikopterom je prevezena u najbližu bolnicu nakon što je gotovo 3h nepomično ležala na cesti. U bolnici je zbog niza teških operativnih zahvata stavljena u tjedan dana dugo stanje inducirane kome. Njezine ozljede su uključivale prijelome bedrene kosti, rupturu prepona, slomljena rebra i prijelom kralježnice. Liječnici su prvotno imali dijagnoze hoće li uopće moći ikad hodati. Kad se probudila iz kome, Janelle je imala drukčije mišljenje. 'Vjerujte u mene, ja ću se vratiti', rekla je tada liječnicima i za manje od godinu dana uspjela je započeti svoj novi sportski i životni put.

Nakon 7 mjeseci mukotrpnih treninga uz pomoć svojeg trenera vratila se u trening kamp u St. George (Utah). Prva utrka na kojoj se planira ponovno natjecati je 30. Avia Wildflower triathlon koji će se održati od 4.-6. svibnja 2012. godine.

 

A Second Chance Film

Write a comment

Comments: 0