Winter cross league Luzec 2011./12.

Danas je održano posljednje, 4.kolo Zimske cross lige Lužec u organizaciji Biciklističkog kluba Maraton iz Novog Marofa. U tek dvije godine svojeg održavanja liga u sportskom izletištu Lužec nedaleko Novog Marofa postala je nezaobilazni nedjeljnji zimski trening za mnoge trkače iz varaždinskog kraja. Većina onih koji su trčali prošle godine su redovito dolazili i na ovogodišnju ligu, a pored članova organizacijskog tima i trkača iz Varaždina i Ivanca i triatlonaca, trčali su i članovi prijateljskog, brdsko-biciklističkog kluba ASI iz Varaždina, zatim iz atletskog kluba Agram i ostali individualci i rekreativci.
Vremenske prilike su nam išle na ruku tako da je samo jedno kolo bilo malo teže trčati zbog snijega, leda i blata. Neka kola su bila iznadprosječno topla za zimske mjesece i bilo je pravi užitak napraviti trening u takvom šumskom krajoliku, i jedino je danas bilo tako hladno na startu (-5 stupnjeva) da smo svi jedva čekali da krenemo i stignemo do prvog brega na stazi da dođemo na 'radnu' temperaturu. Kako je bilo zadnje kolo i znalo se da slijedi najavljivano druženje i proglašenje ukupnih pobjednika lige, na samom početku je izgledalo da su mnogi startali dosta rezervirano, iako se na kraju po rezultatima vidjelo da je bilo i dosta rekorda. Nakon prošlog kola kada je izostao danas je i treći puta pobijedio trenutni rekorder staze, domaći trkač iz Novog Marofa, Nedjeljko Ravić i time je postao ukupni pobjednik lige, drugo ukupno mjesto je pripalo Tihomiru Cenku, a treće Josipu Jakopu iz trkačkog kluba Ivančica iz Ivanca, koji je inače jučer proglašen najboljim sportašem grada Ivanca u 2011. godini (istrčao je 78 utrka i osvojio brojne medalje) i pritom mu čestitam.

Ukupni rezultati Zimske cross lige Luzec 2011/12
Foto

U svoj zimski pripremni period uspio sam uključiti i svako kolo u Lužecu koje se održavalo svaki drugi tjedan počevši od kraja 11.mjeseca. Toliko mi je lijepo ove godine bilo trčati tu ligu da sam i bez razmišljanja odbio i poziv na skijanje u Austriju da nakon dugo vremena vidim nećake i nećakinje koji zimi tamo treniraju u skijaškom kampu u Innerkremsu i idu u austrijsku školu. Starija nećakinja je prije par dana imala 8. rođendan i polako skuplja vrijedne medalje u judu i skijanju. Nadam se da ću je uskoro razveseliti spomen medaljom sa neke utrke. Inače zadovoljan sam već sad rezultatski vidiljivim napretkom u odnosu na prošlu godinu. Konzistentnim treninzima učim i poboljšavam tehniku i taktiku, a najbitnije je da ponekad i u onim težim danima i napornijim trenažnim ciklusima pronalazim i dalje zadovoljstvo i sreću.

Winter cross league Luzec 2011/12 (distance - 8.5km)

27.11.2011.  1.kolo - 46:57
26.12.          2.kolo - 47:37
15.01.2012.   3.kolo - 45:56
29.01.          4.kolo - 45:38

Winter cross league Luzec 2010/11

07.11.2010.   1.kolo - 55:42
14.11.           2.kolo - 52:50
21.11.           3.kolo - 57:20

Write a comment

Comments: 0