Team Hoyt - 'Yes! You can!!'

Priča o Dicku i Ricku Hoyt je inspirativna životna priča puna ljubavi koja pokazuje da se zaista sve može!
Rick je rođen s cerebralnom paralizom, a zajedno s ocem Dickom završio je preko 1000 utrka (nekoliko puta Ironman i više od 200 triatlona). Završili su preko 60 maratona, 1992. godine završili su maraton u Bostonu s vremenom 2h:40min. Kada je Rick bio u srednjoj školi nastupio je zajedno s ocem (tada 37-godišnjakom koji prije nije trčao) na prvoj, dobrotvornoj utrci za pomoć paraliziranoj djeci, te je tada pomoću posebnog kompjutora uspio napisati svom ocu: 'Tata, kada trčim.. osjećam se kao da moja invalidnost nestaje."
Triatlone i Ironman završavaju na način da Dick pliva i vuče gumeni čamac u kojem leži Rick, zatim vozi bicikl za dvije osobe i trčeći gura kolica u kojima sjedi Rick.
Kad je Rick imao 11 godina uz upornost svojih roditelja uspio je početi komunicirati pomoću posebnog kompjutora, a uspio je završiti državnu srednju školu i završiti sveučilište u Bostonu 1993. godine. Danas  radi u sveučilišnom računalnom centru s ostalim invalidnim osobama i pomaže im učeći ih komunicirati i naravno i dalje završava utrke sa svojim ocem.
Obitelj Hoyt već godinama pokazuju da tjelesni invaliditet i dob ne mogu zaustaviti ljudski duh.

Team Hoyt - Yes! You can!

Write a comment

Comments: 0