'When your reality changes, your dreams don’t have to!'

Prije 10 godina život Marca Herremansa promijenio se kada je ozlijedio kralježnicu u biciklističkoj nesreći. Odlučan da ne poklekne s novonastalom situacijom, on je postao svjetski prvak u Ironmanu 2006 i osoba koja inspirira ljude diljem svijeta.

Triatlon je trenirao od 1998. godine i smatran je velikim potencijalom. Samo godinu dana prije kobne nesreće u Koni je došao do odličnog 6.mjesta, a najveća želja mu je bila pobijediti na Hawaiima. Nekoliko mjeseci kasnije tijekom trening vožnje sa svojim trenerom Dirk van Gossumom na otoku Lanzarote (najsjevernijem otoku Kanarskog otočja) pao je na nizbrdici i teško ozlijedio kralježnicu između 5. i 6. kralješka. Prvo je pomislio kako njegov život nema više smisla. No, njegovi snovi još nisu bili ostvareni i nakon samo 3 mjeseca Marc je nastavio ostvarivati snove počevši  trenirati prema povratku u Konu, sada u invalidskim kolicima. I u tome je doista i uspio, nakon osvojenog 3. mjesta 2003. i 2004., i 2. mjesta u 2005. postigao je cilj i osvojio Svjetsko prvenstvo u Ironmanu 2006. godine. Postao je prvi sportaš u kolicima koji je uspio doći do cilja u Koni. Dobio je nadimak 'Mad Max' zbog svoje hrabrosti i odlučnosti da se nikada ne preda. 
U listopadu 2007. Herremans je uspio završiti i Crocodile Trophy, jednu od  najtežih mountain bike utrka na svijetu u sjevernoj Australiji. 
Nedavno je snimio reklamu s porukom 'Kada se realnost promijeni, vaši snovi se ne moraju'! Više o njemu možete saznati u knjizi o triatlonu '17 sati do slave' Mathiasa Muellera i Timothya Carlssona.


Write a comment

Comments: 0