Blazeman Roll - Symbol of Hope!

Da li netko zna zašto se svjetska prvakinja u ironmanu, Chrissie Wellington valja preko ciljne crte na svakom natjecanju?

 

Jon Blais se natjecao u triatlonu više od 20 godina, a najveći san mu je bio završiti Ironman na Hawaiima. Tijekom treninga za Svjetsko prvenstvo u Ironmanu 2005., Blaisu je u 33-oj godini dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza (ALS ili Lou Gehrigova bolest), neurološka bolest koja napada gornje i donje motorne neurone.

 

Blais je nastavio sa svojim trenzima, tvrdeći da će on završiti utrku, čak i ako će ga morati drugi valjati preko ciljne crte. Postao je prva osoba koja je s tom bolešću završila Ironman i ovdje leži odgovor zašto simbolično valjanje preko ciljne linije ('Blazeman Roll') koje se često može vidjeti danas na mnogim Ironman utrkama i koje je simbol nade i borbe protiv ALS-a. Tada je skromno izjavio da je smisao života uvijek živjeti život.
Jon Blais je danas inspiracija mnogim triatloncima i ostalim sportašima, a nakon njegove smrti 2007. godine osnovana je Blazeman Zaklada koja prikuplja sredstva za istraživanja te bolesti.
Pjesmu 'Iron Blazeman' je napisao američki rocker Mark Mason (pjevač Ampage) koji je i sam završio Ironman u Koni. Pjesmu možete pronaći na internetu i kupiti je te tako pomoći zakladi.


The Blazeman Foundation

Write a comment

Comments: 0