Hector Picard

Hector Picard je 1992. godine gotovo izgubio život u nesreći dok je radio kao električar. Njegovo tijelo pretrpjelo je strujni udar od 13.000 volti i nakon četiri tjedna u komi amputirana mu je desna ruka i pola lijeve ruke uz brojne opekline. U dobi od samo 24 godine morao je započeti novi život.

 

'Kao djecu stalno nas potiču da sanjamo i pokušamo dati sve od sebe u nadi da ostvarimo vlastite snove i postanemo npr. astronauti, kauboji, ili profesionalni sportaši. Nažalost, s godinama snovi nam se zamjenjuju s realnim ciljevima i odgovornostima. Moje putovanje kao invalid započelo je s preprekama koje nikad prije ne bi ni zamislio. Bio sam aktivan mladić, uvijek tu za svoju obitelj i vodio računa o vlastitim snovima koje sam smatrao važnijim od pukog postojanja. Želio sam pronaći način da postanem ponovno aktivan i da budem i dalje ovdje kad god me moja obitelj i prijatelji trebaju. Nisam želio prestati živjeti. Htio sam jednostavno živjeti život s istim žarom kao i prije nesreće.
Od srpnja 2009. do studenog 2010. godine nastupio je na više od 30 sprint triatlona i 2 polu-ironmana u Floridi i na Bahamima, a želja mu je da dođe na Svjetsko prvenstvo u ironmanu. Prošle godine je primio nagradu Paul Mitchell koja se dodjeljuje paratriatloncima u SAD-u. 
'Želim samo pokazati primjerom da nijedna nevolja ne može pobijediti nečiji duh ukoliko se naporno radi i pozitivno razmišlja.' 
Hector Picard - Don't stop living.org
2.travnja 2011. je završio Ironman 70.3. u Kaliforniji, a sljedeće godine planira nastupiti još na 4 polu-ironmana. 
Hector Picard at Ironman 70.3 California

Write a comment

Comments: 0